Blijf op de hoogte

Hieronder kunt u zich aanmelden voor de wekelijkse nieuwsbrief van ER Capital Vermogensbeheer. Middels onze nieuwsbrief willen wij u graag op de hoogte houden van onze visie op interessante beleggingsmogelijkheden.

Aanmelden
07 February 2017 15:16 0 Reacties

Beleggingstip: Deutsche Telekom

(Current Rating 0.0/5 Stars) Total Votes: 0
07 februari 2017


Algemeen

Deutsche Telekom is een grote aanbieder van telefoon- en internetdiensten. Ongeveer een derde van de omzet wordt in Duitsland behaald en hetzelfde omzetaandeel wordt in de Verenigde Staten gerealiseerd. In de rest van Europa wordt een vijfde van de omzet binnengehaald en de resterende 10% komt van grote internationale klanten die niet aan een bepaalde regio zijn toe te wijzen. De research & development inspanning is ca € 200 miljoen per jaar, echter de kosten van bijna 3.000 werknemers die nieuwe producten ontwikkelen zijn hierin niet meegenomen.

Huidige ontwikkelingen
Deutsche Telekom heeft een heel groot belang in T-Mobile USA. Deutsche heeft al enkele malen gepoogd dit aandeel ten gelde te maken, maar is daar tot nu toe niet in geslaagd. Nu dient de mogelijkheid zich aan dat Sprint een bod gaat doen. De kans op een succesvol bod is groot nu Trump president is geworden. De markt gaat ervan uit dat de kans op toestemming nu groter is. In de markt circuleren geruchten als zou het overnamebod $ 69 miljard groot zijn, $ 47 miljard in cash en $ 22 miljard in aandelen ofwel $ 80 per aandeel. Deutsche zou de opbrengst van de verkoop van T-Mobile kunnen gebruiken om zijn schuldenlast te verminderen.

Motivatie
In Duitsland heerst voorzichtig optimisme over de mobiele markt. Belangrijk is dat prijzen lijken te stabiliseren. Naar verwachting is Deutsche Telekom in 2016 en 2017 in staat om zowel omzet als operationeel resultaat te laten groeien. Deutsche gaat prudent met zijn middelen om en dat zal zich naar verwachting de komende jaren vertalen in een geleidelijke verbetering van het rendement op het ge├»nvesteerde vermogen en de vrije kasstroom. Het dividendrendement zal naar verwachting eveneens verder stijgen naar 4%. Het probleem is echter de schuldenlast van € 48 miljard en de noodzaak om fors te blijven investeren in state-of-the-art technologie. Dat voorspelt weinig goeds in een omgeving waar de rente de neiging heeft te gaan stijgen. Echter de verkoop van T-Mobile kan Deutsche Telekom een steuntje in de rug geven. We handhaven daarom het Koopadvies en het aandeel blijft in de Modelportefeuille
Last Modified: 07 February 2017 15:28
Share
  • Twitter
  • Facebook